گروه ماده چگال تجربی
گروه ماده چگال تجربی، یکی از گروه‌های پیشرو در زمینه تحقیقات فیزیک ماده چگال است. این گروه متشکل از چهار استاد برجسته و دانشجویان مقاطع دکترا و کارشناسی‌ارشد می‌باشد که در پروژه‌های تحقیقاتی متنوع و پیشرفته مشارکت دارند.

حوزه‌های تحقیقاتی
عمده فعالیت‌های این گروه متمرکز بر ساخت و مطالعه فیزیک مواد مختلف است، از جمله:
- مواد مغناطیسی
- ابررساناها
- نانوساختارها
- لایه‌های نازک

به تازگی، با تأسیس آزمایشگاه فناوری‌های کوانتومی، گروه وارد حوزۀ جدیدی از تحقیقات شده است که نوید بخش پیشرفت‌های چشمگیر در این زمینه است.

آزمایشگاه‌ها و امکانات
تمامی آزمایشگاه‌های گروه در طبقه همکف دانشکده واقع شده‌اند. این آزمایشگاه‌ها عبارتند از:

آزمایشگاه ساخت نمونه 1
آزمایشگاه ساخت نمونه 2
آزمایشگاه خواص الکتریکی
آزمایشگاه مغناطواپتیک
آزمایشگاه فوتونیک و حسگرها
آزمایشگاه کاتالیست و الکتروشیمی
آزمایشگاه لایه‌نشانی لیزر پالسی و کندوپاش
آزمایشگاه فناوری‌های کوانتومی

علاوه بر آزمایشگاه‌های تخصصی، گروه دارای یک سایت مطالعاتی با ظرفیت 24 نفر است که به عنوان اتاق جلسات نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. این فضا امکان مطالعه، بحث و تبادل نظر را برای دانشجویان و اساتید فراهم می‌کند و محیطی مناسب برای برگزاری جلسات و سمینارهای علمی است.

این مجموعه کامل از آزمایشگاه‌ها و امکانات، شرایط لازم برای انجام تحقیقات پیشرفته در زمینه‌های مختلف فیزیک ماده چگال را فراهم می‌کند.

اعضای هیئت علمی
گروه ماده چگال تجربی از چهار استاد برجسته تشکیل شده است که هر یک در زمینه‌های تخصصی خود صاحب‌نظر هستند. این اساتید با هدایت دانشجویان دکترا و کارشناسی ارشد، پروژه‌های تحقیقاتی متعددی را در حوزه‌های مختلف ماده چگال هدایت می‌کنند.

دکتر پرویز کاملی
o    مواد مغناطیسی (منگنیت‌های CMR، فریت‌ها و آلیاژهای حافظه‌دار فرومغناطیسی)
o    ابررسانایی دما بالا
o    حسگرهای گازی

دکتر مهدی رنجبر
o    علم و فناوری نانو
o    سطح و پوشش‌دهی
o    تشدید پلاسمون سطحی موضعی (LSPR)
o    حسگرهای گازی
o    طیف‌سنجی

دکتر حمیده شاکری
o    ابررسانایی غیرعادی (دما بالا و دما پایین)
o    سیستم‌های الکترونی با همبستگی قوی
o    بحرانیت کوانتومی، پارامترهای نظم رقابتی

دکتر حسین احمدوند
o    مواد مغناطیسی
o    مواد فروالکتریک/پیزوالکتریک
o    لایه‌نشانی فیلم‌های نازک
o    فناوری‌های کوانتومی

چشم‌انداز آینده
با توجه به تأسیس اخیر آزمایشگاه فناوری‌های کوانتومی، گروه ماده چگال تجربی در آستانه ورود به عرصه‌های جدیدی از تحقیقات است. این آزمایشگاه در حال تجهیز است و انتظار می‌رود در آینده نزدیک، فرصت‌های جدیدی برای تحقیقات در زمینه فناوری‌های کوانتومی فراهم کند.

گروه ماده چگال تجربی با ترکیبی از تجربه، دانش و امکانات پیشرفته، آماده همکاری با سایر محققان و صنایع در پروژه‌های تحقیقاتی و کاربردی است.